Värmepumpar ger trygghet och komfort

Varmt välkommen till Bergvärme AB!
Vi står för hållbara lösningar av vår boendemiljö och värmepumpar är en modern lösning som ger bekvämlighet, en miljövänligare uppvärmning och är billiga i drift.

OLIKA VÄRMELÖSNINGAR

  • för villan
  • för bostadsrättsföreningen
  • för företaget

Värmepumpar är moderna, smarta miljövänliga värmelösningar som kräver mindre drift och underhåll för att hålla värmen i din villa eller i dina fastigheter.

Nu finns ett brett utbud av värmepumpar med olika effektstorlekar för olika stora fastigheter. De går att koppla flera pumpar till samma styrsystem som dessutom anpassar sig automatiskt efter fastighetens effektbehov med den nya tekniken. När det krävs mer värme eller varmvatten ökar värmepumpen effekten och när det behövs mindre går den ner på lägre varv och detta sker automatiskt.

Väljer du bergvärme kan du till och med kyla ditt hus sommartid på ett för dig och plånboken behagligt vis. Driver du ett företag kan kyla vara välkommet året runt.

Läs mer om frikyla >>

VILKEN VÄRMEPUMP?

Det är inte prestandaskillnaderna bland de etablerade märkena som är avgörande för hur effektiv din värmeanläggning blir.

Du måste tänka på flera faktorer för energibesparingen t.ex. husets storlek och beskaffenhet, hur mycket varmvatten som förbrukas och om du har golvvärme eller radiatorer.

Det är viktigt att värmepumpen dimensioneras rätt utifrån hushållets effektbehov. Installationen och injusteringen av systemet gör också skillnad. En värmepump är beroende av hur värmesystemet i resten av huset fungerar.

Du kan välja att koppla ihop din värmepump med t.ex. solceller så har du en modern, energieffektiv och miljövänlig lösning för ditt uppvärmningsbehov.

Med andra ord är det lika viktigt att installatören dimensionerar och installerar rätt som att välja rätt värmepump.

Vi på Bergvärme AB guidar dig genom leverantörer och värmepumpsmodeller. Vi borrar, gräver och projekterar även för jord- och bergvärme.

VÄRMEPUMPSERVICE

Om du installerar en värmepump kan du räkna med service från oss. Du blir en del av Bergvärme AB och vi tar hand om dig.

Vi brukar prata om larm eller driftstörningar samt underhållsservice.

När värmepumpen larmar känner den av en driftstörning i systemet som behöver åtgärdas. Det kan t.ex. vara temperaturgivaren som inte fungerar eller så kan det ha kommit in luft i systemet som behöver avluftas.

Då kan du kalla på en servicetekniker.

Underhållsservice kan vara bra att göra när pumpen har tre år på nacken eller mer. Både för att se över själva värmepumpen men också för att se att ditt värmesystem i huset fungerar optimalt och att du får ut den värme som du vill ha.

Läs mer om Bergvärme AB:s värmepumpservice >>

Boka Service >>

värmepumpar

värmepumpar

värmepumpar

Se även energialternativ:
Bergvärme   •   Jordvärme   •   Luft-vattenpump    •   Frikyla